εγκαταστήστε την εφαρμογή giatrosofia.com στο android κινητό σας
Αρχική > βότανα > Εχινάτσεα

Εχινάτσεα (Echinacea purpurea)

Άλλες ονομασίες: Εχινάκια
Οικογένεια:
Βότανα 1 1 1 100 1

Πολυετές φυτό με ύψος που φθάνει τα 50 εκ., με μωβ άνθη που μοιάζουν με μαργαρίτες και φύλλα καλυπτόμενα απο τραχιές ίνες. Οι ιθαγενείς της Αμερικής χρησιμοποιούσαν την εχινάτσεα ως γιατρικό για τον πονόδοντο και τον ερεθισμένο λαιμό. Στη Δύση η εχινάτσεα είναι το σπουδαιότερο διεγερτικό του ανοσοποιητικού.

Μοιράσου το

Η εχινάτσεα είναι ένα απο τα πιο σημαντικά φαρκαμευτικά βότανα στον κόσμο. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στις μολύνσεις διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης καλό για τις χιονίστρες, τα κρυολογήματα, τη γρίπη και τις δερματικές διαταραχές.

Χρησιμοποιήστε βάμμα για τις λοιμώξεις Απο την ρίζα, μπορεί να παρακευαστεί αφέψημα το οποίο χρησιμοποιείται με μορφή γαργάρας για τον ερεθισμένο λαιμό.

Αφέψημα - Βάμμα

Που μπορώ να το βρώ

Σχολιάστε

 Καταχωρήθηκε Πριν από 2439 ημέρες
Το είδαν 7465 άτομα 

[!] Το giatrosofia.com παρέχει πληροφορίες για βότανα, αιθέρια έλαια, γιατροσόφια και συμβουλές χρήσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τη γνώμη ενός ειδικού. Το giatrosofia.com δε φέρει καμία ευθύνη από τυχόν επιπλοκές που μπορεί να προξενηθούν απο χρήση των βοτάνων. Παρακαλούμε, να συμβουλεύεστε πάντα κάποιον εδικό.